Сколько ни пыталась готовить ризотто все никак не получалось нормально, то рис не тот брала, то бульона не было, то вино все выпито, то хз что вообще происходило, ашальме-башальме горшочек вари каша мешай айнане! Вчера мне необходимо было утилизировать баклажан и грибы и я решила снова побиться головой в эти ворота. И о чудо! Получилось так офигительно вкусно, что я чуть не отменила пробежку и не сточила все в одно лицо Но я была сильнее этого, в отличие от сегодняшнего дня В общем главное было четко соблюдать технологию, без привнесения своих 5 копеек, коих у меня обычно на сто рублей.
Рецепт на английском, если кто-нибудь заинтересуется, я переведу.

читать дальше
6 cups chicken broth, divided (у меня не было куриного бульона, я заменила его на овощной)

1/2 cup white wine

1 eggplant

3 tablespoons olive oil, divided

3 cups white mushrooms, thinly sliced

2 shallots, diced
(шалот заменила на обычный серебристый/белый лук)

1 1/2 cups Arborio rice

sea salt to taste

freshly ground black pepper to taste

4 tablespoons butter
(имеется в виду сливочное)

1/3 cup freshly grated Parmesan cheese




1. In a saucepan, warm the broth over low heat.

2. Warm 2 tablespoons olive oil in a large saucepan over medium-high heat. Stir in

the mushrooms, and cook until soft, about 3 minutes. Remove mushrooms and their

liquid, and set aside.

3. Add 1 tablespoon olive oil to skillet, and stir in the shallots. Cook 1 minute. Add

rice, stirring to coat with oil, about 2 minutes. When the rice has taken on a pale,

golden color, pour in wine, stirring constantly until the wine is fully absorbed. Add

1/2 cup broth to the rice, and stir until the broth is absorbed. Continue adding broth

1/2 cup at a time, stirring continuously, until the liquid is absorbed and the rice is al

dente, about 15 to 20 minutes.

4. Cube eggplant and heat in microwave for 5 minutes

5. Remove from heat, and stir in mushrooms with their liquid, butter, chives, eggplant and

parmesan. Season with salt and pepper to taste.



Serving Size: 6 - 1c servings